Myjava pred Vianocami opäť ožije divadlom

20.11.2013 Myjava

MYJAVA, 19. 11. 2013 – Desiaty ročník festivalu Vianoce v divadle 2013 otvorí svoje brány pre návštevníkov vo štvrtok 5. decembra. Milovníci dosiek, ktoré znamenajú svet, sa môžu v adventnom období tešiť na 11 predstavení profesionálnych i amatérskych divadiel zo Slovenska a Čiech určených malým i veľkým divákom, koncert i tradičný ceremoniál Terasa slávy. V tomto roku na terase Kultúrneho domu Samka Dudíka v Myjave pribudnú pamätné tabuľky Evy Kristinovej a Petra Nárožného. Herci ich odhalia osobne v sobotu 7. decembra a pridajú sa tak ku kolegom, ktorí navštívili myjavský festival v predošlých rokoch. Svoje miestu tu majú napríklad Ladislav Chudík, Radek Brzobohatý, Bolek Polívka, Milan Lasica, Jiří Bartoška a mnohí ďalší.
Divákov na festival pozve vo štvrtok 5. decembra dopoludnia Teáter Komika Bánov z Levíc svojou chodúľovou produkciou Diktátor. O deň neskôr štafetu preberie Divadlo Commedia Poprad, ktoré najskôr pobaví deti Jankom Hraškom, potom mládež príbehom Gianniho Schicchiho z talianskej Florencie a napokon prezradí dospelým v Čechovovej hre, aké to je „Keď muži plačú“.
Festivalová mikulášska sobota sa ponesie v tónoch „old time music“ kapely Funny Fellows, nebude chýbať spomínaná Terasa slávy a večer pozve do hlavnej sály myjavského kultúrneho domu divákov Agentura Harlekýn Praha s predstavením Tři na lavičce. V ňom sa predstavia Petr Nárožný, Květa Fialová a Ladislav Trojan.
Nedeľa 8. decembra bude patriť Lordom v podaní Maroša Kramára, Jozefa Vajdu a Petra Šimuna a pondelok zasa Štúdiu L + S s predstavením Garderobiér, v ktorom účinkuje Milan Lasica, Bolek Polívka, Emília Vášaryová a ďalší. Festival skončí v stredu 11. decembra Dostojevského Idiotom v produkcii Divadla Astorka Korzo ´90 Bratislava. Tu medzi účinkujúcich patria napríklad Lukáš Latinák, Marián Miezga, Juraj Kemka, Róbert Jakab, Anna Šišková, Boris Farkaš a ďalší.
Divadelný festival organizujú s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR Mesto Myjava, Divadelné združenie Korbáč Myjava, Centrum tradičnej kultúry v Myjave a spoločnosť Redstone Slovakia.
 
 
Mgr. Marek Hrin
hovorca Mesta Myjava
 

Vyberte región